Sajam knjiga u Nišu do 4. decembra

Nakon tri godine pauze, u niškoj hali Čair se od 26. novembra do 4. decembra, po 57. put održava Sajam knjiga, pod sloganom „Čitanje je zlato“, na kom se, uz bogat prateći program, predstavlja oko 70 izdavača.

Sajam je otvorio Zvonko Karanović, višestruko nagrađivani pesnik iz Niša i dobitnik nagrade „Branko Miljković“. Prema rečima Gorana Stankovića, direktora programa Niškog kulturnog centra i organizatora Sajma knjiga, za tri godine pauze nakupilo se dosta novih izdanja, kao i starih izdanja koja su bila objavljivana prethodnih godina.

– Na sajmu imamo izdanja od 2019. godine do danas, ali i starija. Naravno, imamo i antikvarnu knjigu, sve ono što ide uz Sajam knjiga – objasnio je Stanković, a prenosi euronews.

Posle Beogradskog sajma knjiga, Niški sajam knjiga i grafike je najveća manifestacija tog tipa u našoj zemlji. Ova kulturna manifestacija je 2014. godine proslavila 50. godina postojanja.

– Sajam je jedna velika knjižara u kojoj se mogu videti knjige, ali i rezultati izdavačke produkcije u Srbiji, sresti pisci i prijatelji. To je veliki društveni događaj i pre svega način da se dođe do znanja i čitalačkog užitka – kaže Stanković.

Cena ulaznice na sajam je 150 dinara, a za grupne posete cena iznosi 100 dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор