U Frankfurtu se održava najveći svetski sajam knjiga

U Frankfurtu je u toku najveći svetski sajam knjiga, sa 7.500 izlagača iz 110 država sveta, koji je ove godine posetioce obradovao raznovrsnim kulturnim programima, gostujućim piscima iz Norveške, ali i raspravom o ljudskim pravama i slobodama.

Glavni gost Frankfurtskog sajma knjiga ove godine je Norveška, koja se nemačkoj publici predstavlja pod motom „San u nama“, na štandu opremljenom minimalistički, uz mnogo ogledala koja sugerišu na prostor za snove. Ovim povodom u Nemačkoj je sa Norveškog prevedeno 510 knjiga, javlja Dojče vele.

Kao i prethodnih godina, Srbija na frankfurtskom sajmu knjiga ima svoj štand, na kojem su svoje mesto našla značajna nova izdanja domaćih izdavača, kao i prevodi dela naših autora na strane jezike, a po prvi put poseban deo izložbenog prostora je posvećen srpskom savremenom alternativnom stripu, njegovim autorima i izdavačima. Uz raznovrsne propagandne publikacije i materijale, izložene su i višejezične publikacije posvećene obeležavanju značajnih godišnjica srpske književnosti i kulture u celini, mavodi se u saopštenju srpskog Ministarstva kulture.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор