Počeo 61. Beogradski sajam knjiga

made-in-germany-rs-sajam-knjiga-zid

Juče je svečano otvoren 61. Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji će pod sloganom „Knjige u ruke“, do 30. oktobra okupiti više od 450 direktnih izdavača, od kojih i 40 inostranih.

Među stranim izlagačima, beograđanima će se predstaviti i gosti iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Izraela, Japana, Kine, Madjarske, Rusije, Slovenije. Na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga zemlja počasni gost je Iran, a koliko je u ovoj zemlji voljena knjiga, govori podatak da Međunarodni sajam knjiga u Teheranu godišnje poseti oko šest miliona ljudi.

Na sajmu će biti organizovane tematske tribine povodom 400. godišnjice od rođenja Servantesa i Šekspira i stogodišnjice Petra Kočića. Paralelno će trajati Festival stvaralašta mladih, Školski dan je u četvrtak, a biće organizovan i Porodični dan uz tradicionalne nagrade.

Gosti Sajma knjiga su Zahar Prilepin, Aleksandar Mekol Smit, Erlend Lu, Vil Firt, Svejn Menensland, Vedrana Rudan, Pan Bujukas, Aleksandra Poter, Rumjena Ebert, Anton Holcer, Marketa Hejkalova, Milenko Stojičić…

Sajam će petkom, subotom i nedeljom biti otvoren od 10 do 21 čas, a ostalim danima do 20 sati. Pojedinačna karta košta 250 dinara, po 150 dinara koštaju grupne posete, a ulaznica za sve vreme trajanja sajma iznosi 900 dinara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор