Za Narodne kuhinje dm prikupio 4 mil. dinara

Crni petak je u dm drogerijama i ove godine ustupio mesto inicijativi Giving Friday, u okviru koje je prikupio 4 miliona dinara donacije za Narodne kuhinje Crvenog krsta Srbije.

Humanitarnu inicijativu dm je pokrenuo 2019. godine i od tada svakog poslednjeg petka u novembru 5% svog dnevnog prometa izdvaja kao donaciju. Kao jedna od društveno najodgovornijih kompanija u Srbiji, koja pruža pomoć onima kojima je to najpotrebnije, dm već četvrtu godinu za redoma pokazuje da je „Čovek u centru pažnje“.

– Društveno odgovorni pristup u zajednici u kojoj živimo i poslujemo godinama zaštitni je znak naše kompanije, a inicijativa Giving Friday posebno nam je draga jer baš na ovaj potrošački dan svim kupcima simbolično dajemo priliku da učine plemenito delo i osete lepotu humanosti. Ponosni smo što je još jedan Crni petak u dm drogerijama protekao u znaku brojki koje nam ukazuju da ćemo kao društvo biti zdraviji i srećniji ukoliko smo tu jedni za druge. U godinama koje dolaze nastavićemo da koristimo poziciju dm-a kao najvećeg drogerijskog lanca u Evropi kako bismo govorili o zaista važnim pitanjima, a sve s namerom da stvorimo bolje mesto za život svih nas i generacija koje dolaze – poručila je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm-a za Srbiju i Severnu Makedoniju.

U Crvenom krstu Srbije su iskazali zahvalnost kompaniji dm istakavši da je ova donacija posebno važna za njihovu ustanovu.

– Razumevanje i podrška kompanija i građana od velikog su značaja za ispunjavanje zadataka i aktivnosti Crvenog krsta usmerenih ka našim najugroženijim sugrađanima čija je svakodnevica ispunjena teškoćama, te je to način da oni osete brigu i podršku čitavog društva. Verujemo da će primer kompanije dm slediti i druga društveno odgovorna preduzeća, organizacije i pojedinci – naglasio je generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović.

Zahvaljujući inicijativi Giving Friday, kompanija dm je 2020. i 2021. godine donirala Narodnim kuhinjama Crvenog krsta Srbije ukupno 6,5 miliona dinara, čime je omogućila da se obezbedi i pripremi više od 70 tona hrane kojom su obogaćeni obroci za preko 27.000 ljudi u 65 gradova i opština u Srbiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор