Lidl donirao narodnim kuhinjama rashladne uređaje

U okviru humanitarne akcije „Mala dela su velika stvar“, kupci u Lidlu su pred Novu godinu poklonili Crvenom krstu Srbije 15 tona različitih proizvoda, dok je kompanija Lidl Srbija, kao svoj doprinos, donirala opremu za 21 narodnu kuhinju u našoj zemlji.

Završetak ove akcije simbolično je obeležen dodelom opreme Narodnoj kuhinji u Gornjem Milanovcu, a uručenju su prisustvovali predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović, sekretar Crvenog krsta Gornji Milanovac Nebojša Ivović i rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija Martina Petrović.

– Doniranje opreme narodnim kuhinjama još jedan je korak ka poboljšanju uslova rada ovih ustanova, a nama je posebno drago što smo zajedno sa našim potrošačima pokrenuli dobra dela i makar malo učinili lakšom i lepšom svakodnevicu korisnicima usluga Crvenog krsta Srbije – rekla je Petrovićeva.

Veliku ulogu u organizovanju humanitarne akcije imale su i lokalne organizacije Crvenog krsta Srbije, koje su prikupljene proizvode rasporedile prema potrebama korisnika.

– Dobrota je jedino bogatstvo koje se deljenjem uvećava, što je i bio moto akcije Lidla Srbija i Crvenog krsta Srbije. Zahvaljujemo se Lidlu na razumevanju, entuzijazmu i efikasnosti – poručio je predsednik Crvenog krsta i izrazio nadu da će i druge kompanije ponuditi pomoć u pripremi kuvanih obroka korisnicima narodnih kuhinja.

Po rečima Nebojše Ivovića, donacija rashladnih uređaja će bitno olakšati rad narodne kuhinje u Gornjem milanovcu.

– Oprema za našu narodnu kuhinju, u kojoj se dnevno pripremaju kuvani obroci za 130 korisnika, veoma je značajna donacija i za nas i za naš grad. Zahvaljujem se kompaniji Lidl i Crvenom krstu što su omogućili da narodna kuhinja u Gornjem Milanovcu funkcioniše lakše i bolje – dodao je Ivović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор