Lidl donirao najugroženijima 6 tona hrane

U okviru humanitarne kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ Koalicije za dobročinstvo, nemački trgovinski lanac Lidl Srbija je, u zajedničkoj akciji sa svojim potrošačima, donirao 6,5 tona najpotrebnijih namirnica za 500 paketa neophodne pomoći.

– Izuzetno smo ponosni na naše potrošače koji su se odazvali pozivu da zajedno učinimo dobro delo i pomognemo onima kojima je to potrebno. Zajedno smo pokazali da možemo da napravimo pozitivne promene, a samo ovom akcijom uspeli smo da pomognemo da 500 porodica u Srbiji, koje žive na ivici siromaštva, neko vreme imaju brigu manje – rekla je Martina Petrović, rukovodilac Korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija.

Inače, povodom Nacionalnog dana davanja, u oktobru, Lidlovi potrošači iz cele Srbije su sakupili i donirali više od 4,5 tona hrane. Kao dodatan doprinos, kompanija je donirala još 2 tone namirnica neophodnih za formiranje paketa hrane. Na taj način je sakupljeno 6,5 tona hrane za ugrožene, koje su preuzele organizacije zadužene za distribuciju, poput Crvenog krsta, Banke hrane Beograd, Humanog srca Šapca, Federacije banaka hrane Srbije, SOS Dečija sela Srbije i ADRA Srbije.

– Zahvaljujemo kompaniji Lidl Srbija i svim građanima koji su učestvovali u akciji doniranja. Zahvaljujemo i volonterima mnogobrojnih organizacija civilnog društva kao i volonterima iz kompanije Black Rock, koji su pomogli u prikupljanju hrane. Ovom akcijom smo pokazali moć zajedništva i kako udruženi najbolje možemo da pružimo pomoć i pažnju našim najugroženijim građanima – poručio je Željko Mitkovski iz Fondacije Ana i Vlade Divac, koja je na čelu Koalicije za dobročinstvo.

Pod sloganom „Spasimo hranu, spasimo humanost“, do sada je ukupno prikupljeno skoro 53 tone hrane. Svi koji žele da budu deo ove akcije, još uvek to mogu učiniti putem sajta www.spasimohranu.rs, donacijom sredstava za kupovinu hrane koja će se u vidu paketa, kroz partnerske organizacije dostavljati najugroženijim žiteljima naše zemlje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор