Lidl otkupio 230 tona srpskog krompira

Nemački trgovinski lanac „Lidl Srbija“ je otkupio od srpskih proizvođača oko 230 tona krompira, pomažući im na taj način da u krizi realizuju svoj proizvod, što je bio njihov ogroman problem.

U ranijem saopštenju, Ministarstvo poljoprivrede se pohvalilo postignutom saradnjom sa velikim trgovinskim lancima i pronađenim rešenjem za problem viškova krompira na domaćem tržištu, prenosi agencija Tanjug.

U Lidlu objašnjavaju da potražnja za krompirom u poslednje vreme nije jednaka ponudi, što je brojne domaće proizvođače dovelo u nezavidan položaj. Stoga se i Lidl pridružio inicijativi da im se pomogne, te najavljuje da će preko svojih prodavnica uskoro plasirati čak 230, od ukupno otkupljenih 250 tona tog povrća.

– Prihvatili smo učešće u ovoj inicijativi, odnosno otkupili više od 90 posto ukupne količine krompira – potvrdio je Nikola Balaban, direktor sektora nabavki u kompaniji Lidl Srbija.

Nakon prvih kamiona koji su stigli u Gornje Branetiće kod Gornjeg Milanovca, šleperi su na utovar krompira stigli i u selo Gornji Banjani. Sav prikupljeni krompir biće prevezem do Lidllovih prodavnica širom Srbije.

U Lidlu ističu da, zbog načina proizvodnje, krompir sa teritorije gornjomilanovačkih sela važi za jedan od najkvalitetnijih u našoj zemlji i ispunjava stroge kriterijume potrošača.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор