U Beogradu počeo sajam knjiga

Nakon dve godine pauze zbog pandemije korona virusa, na Beogradskom sajmu danas počinje 65. Međunarodni sajam knjiga, pod sloganom „Povratak napisanih“, na kom izlaže više od 400 direktnih izlagača, a isto toliko suizlagača i firmi iz Srbije i inostranstva.

Manifestacija je otvorena za posetioce od 10 sati, zvanično će je otvoriti pisac i akademik Dušan Kovačević u 18 časova, trajaće do 30. oktobra, a zemlja počasni gost sajma je Rumunija, koja će se beogradskoj publici predstaviti sa više od 30 autora.

Pored domaćih, na sajmu će učestvovati i izdavači iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Nemačke, Belorusije, Rusije, Kine, Irana, Švajcarske, Maroka, Egipta, Indije i Poljske.

U ime zemlje počesnog gosta, posetioce će pozdraviti rumunski pesnik i pisac Mirče Dinesku, dok će gosti manifestacije biti i pisci Ajfer Tunč iz Turske, Patrik Beson iz Francuske, Đovani Dozini iz Italije i Đorđe Matić iz Hrvatske, najavljuju organizatori, a prenosi agencija Beta.

Ovogodišnji sajamski program je koncipiran u sedam celina posvećenih savremenoj književnosti i izdavaštvu, aktuelnoj teorijskoj i kritičkoj misli, uređivanju i opremanju kjiga, i odnosu savremenih medija prema knjizi, uz prateće izložbe posvećene Vasku Popi, Borislavu Pekiću i Žoše Saramagu.

Sajam će od 24. do 27. oktobra raditi od 10 do 20 sati, a od 28. do 30. od 10 do 21 čas. Pojedinačna ulaznica za sajam košta 300 dinara, kolektivna ulaznica 200 dinara, dok cena parkinga iznosi 150 dinara po satu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор