„Robna marka iz Srbije 2014.“

made-in-germany-rs-sajam-etno-hrane-i-pica

Sušena malina proizvođača „Drenovac“ iz Arilja ponela je sa ovogodišnjeg Međunarodnog sajma etno hrane i pića titulu „Robna marka iz Srbije 2014.“.

U robnoj grupi „Mleko i proizvodi od mleka“ na sajmu je nagrađeno i kozje kiselo mleko „Borjana“, mlekare „Natura“ iz Pirota, kozji sir sa farme koza „Dosković“, proizvođača „Zvijezda“ iz Prijepolja, kajmak mlekare „Kačarević“ iz Mionice i „Lička basa“, sirni namaz od kiselog mleka, proizvođača „PG Milan Chuk“, iz Banatskog Karađorđeva.

U kategoriji „Proizvoda od mesa“ „Robnom markom iz Srbije” nagrađeni su „Domaći čvarci“ „Stočara L.S.B.“ iz Trnjaka kod Uba, dok je specijalno priznanje dodeljeno lovačkoj pašteti „Lovačkog udruženja Niš“, prenosi agencija „Tanjug“.

Specijalno priznanje u robnoj grupi „Mineralne vode“ dobila je „Vodička kisela voda“ proizvođača Zagorčić Milijana, „ZTU Vidovača Vodice“ iz Smederevske Palanke.

U grupi „Sokovi od voća i povrća i osvežavajuća pića“ nagradu je poneo prirodni domaći sirup „Dren“ Zorana Nikolića, „PG Srbica“ iz Žagubice, a paradajz sok „PG Miladinov“ iz Novog Kneževca dobio je specijalno priznanje.

Od „Vina“ specijalno priznanje za belo vino dodeljeno je „Tamjanici“ iz „Podruma Milošević“ u Žabarima, a za crveno vino nagrađen je „cabernet sauvignon“ Ace Popovića iz Krvije kod Petrovca na Mlavi. Nagrađeno je i kupinovo vino „PG Gačić“ iz Bogatića.

U grupi „Jakih alkoholnih pića“ nagrađena je „Barik“ šljivova prepečenica „Privrednog društva „Bistro 1881“ iz Subotišta, kao i „Deda Vasina dunja“ proizvođača „PTR Nelvas Maks“ iz Leskovca.

Nagrađeni su i Ražena dijet pogača „Zora prometa“ iz Kraljeva kod Aleksinca, pasterizovani kiseli krastavci gazdinstva „Radukin“ iz Titela, livadski med „Venenum Apisa“ iz Smederevske Palanke i „Preparat za prostatu – Milojković“ iz Petrovca na Mlavi.

U stručnom žiriju nalazili su se Milan Prostran iz Privredne komore Srbije, Branislav Raketić iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, novinar Dragomir Antonić, Zoran Dragojević iz Zavoda za intelektualnu svojinu i Olivera Veselinović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор