Promet Slobodne zone Pirot 800 mil. €

U prošloj godini promet Slobodne zone Pirot je dostigao oko 800 miliona eura, budući da je poslovanje, uprkos pandemiji korona virusa, bilo bolje nego u 2020. godini, saopštio je izvršni direktor Zone Zoran Petrović.

– Ukupan promet Slobodne zone Pirot u prošloj godini iznosi oko 800 miliona eura. Zona je ostvarila prihod od 45 miliona dinara, a izvoz preduzeća koja posluju u Zoni je 420 miliona eura – rekao je Petrović, a prenosi TV Pirot.

On je naveo da je u 2021. godini kroz Slobodnu zonu u Pirotu prošlo više od 35.000 kamiona, zbog čega je, kako je rekao, bilo neophodno da vozači imaju bolje uslove, koje su uspeli da obezbede opremanjem mokrih čvorova i drugih neophodnih prostorija.

Izvršni direktor pirotske slobodne zone je dodao da su pojedine male firme koje su tu poslovale prestale sa radom tokom protekle godine, a da su na njihovom mestu otvorene neke druge kompanije.

– Mali broj zona u Srbiji nije u potpunom vlasništvu lokalnih samouprava. U ovom trenutku Grad Pirot je suvlasnik Slobodne zone, a veći udeo lokalne samouprave doprineće njenom proširenju i stvaranju još bolje poslovne klime – istakao je Petrović.

Inače, u režimu Slobodne zone Pirot posluje 25 proizvodnih firmi i oko 100 trgovinskih, među kojima se nalaze velika, mala i srednja preduzeća sa ukupno oko 6.000 zaposlenih radnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор