Priprema se izgradnja nove radne zone kod Ćuprije

Uprava Grada Ćuprije objavila je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije za zemljišnu parcelu od 4,36 ha u opštini Mijatovac, na kojoj će biti formirana nova radna zona sa privredno-poslovnim objektima.

Prema prostornom planu Opštine, područje je već bilo predviđeno za promenu namene iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište, zbog čega je opštinsko Odeljenje za urbanizam izradilo elaborat kako bi javnosti bili predočeni svi aspekti ovih promena, prenosi eKapija.

Prema elaboratu, u Mijatovcu će biti formirana nova radna zona sa puno privrednog potencijala zbog povoljnog geografskog položaja, prvenstveno zbog blizine državnog puta koji spaja Malu krsnu i Leskovac, što je povoljni aspekt za razvoj zanatskih, trgovačkih i privrednih delatnosti.

Budući da je parcela registrovana kao poljoprivredno zemljište, za početak gradnje joj nedostaje neophodna infrastruktura, naročito kanalizaciona mreža. Plan detaljne regulacije će omogućiti da se definišu kritične tačke i što pre reaguje kako bi se obezbedili neophodni uslovi za prenamenu zemljišta.

Buduća radna zona sastojaće se od višefunkcionalnih kompleksa, objekata uslužnog i proizvodnog zantastva, robno-tržnih centara, veleprodajnih i servisnih objekata, poput benzinske pumpe, gasne stanice, praonce vozila, zajedničke garaže i slično.

Javni uvid u Elaborat o formiranju radne zone na katastarskoj opštini Mijatovac u Ćupriji, biće omogućen do 26. juna.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор