Kontinental širi kapacitete i zapošljava nove inženjere

Nemačka kompanija Continental će u okviru svog razvojno-istraživačkog centra u Novom Sadu otvoriti novu visoko inovativnu tehnološku jedinicu koja će se baviti iskustvima korisnika automobila, najavljeno je nakon jučerašnjeg sastanka gradonačelnika Novog Sada i predstavnika te kompanije.

Tim povodom, gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio da se još jednom potvrdilo da je dolazak Kontinentala potpuno promenio ekonomsku poziciju i podigao Srbiju i Novi Sad u višu biznis ligu, navodi se na gradskom sajtu.

– Isporučili su sve što je ugovoreno, i više od toga. Oni svaki put kada se sretnemo najavlјuju nove planove koje žele da realizuju sa Gradom, Univerzitetom i državom. Sada šire Centar u Pupinovoj palati, gde će zakupiti još 1000 m2, što znači da će zauzeti preko 9000 m2. Verujem da će Continental biti deo i Naučno-tehnološkog parka koji do kraja leta treba da bude otvoren, a očekujemo i početak njihove grinfild investicije u blizini Kaća, na jednoj od najpotentnijih lokacija za razvoj industrijskog parka. Na tom lokalitetu smo završili arheološka istraživanja i od avgusta ćemo početi komunalno opremanje. Grad će investirati gotovo milijardu dinara u novi industrijski park, pošto će Sever 4 ubrzo biti popunjen – rekao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada je poručio da Kontinental i ubuduće može da računa na punu podršku Grada. On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što nemački investitor uvažava srpske stručnjake, a posebno ga, kako je rekao, raduje što jača srpski deo njihovog tima. „Mnogi će naći posao u toj kompaniji“, rekao je Vučević, „i imati fantastične plate, pa neće morati da odlaze u inostranstvo, a verujem da će se lјudi i vraćati da bi radili u takvoj firmi“.

Prema rečima potpredsednika Kontinentala, Markusa Moela, kompanija će u Novom Sadu zaposliti još više radne snage i pojačati pogone za proizvodnju, prenose srpski mediji.

– Planiramo i podizanje grinfild objekta i tešnju saradnju sa Univerzitetom. Zato ćemo se sastati sa predstavnicima Fakulteta tehničkih nauka, jer pre svega očekujemo saradnju sa inženjerima iz oblasti elektronike. U nekoliko narednih godina planiramo da zaposlimo oko 200 novih inženjera, da usavršimo tehnološki postupak i uvećamo kompetitivnost svojih proizvoda na tržištu – istakao je Moel.

Direktor kompanije Continental Automotiv Srbija, Saša Ćoringa, je kazao da iza svake njihove nove investicije stoji puno truda.

– Zahvalјujem se jedinicama koje su već prisutne u Novom Sadu, jer su pokazale celom svetu kako srpski inženjeri znaju da razvijaju nove tehnologije. Srbi su najspremniji da diktiraju trendove, pa je tako i odlučeno da nova jedinica bude formirana baš u Novom Sadu. Kolege su danonoćno radile da dokažu da je Novi Sad spreman za to – naveo je Ćoringa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор