U Srbiji stupile na snagu „popuštene“ mere

U Srbiji su od juče na snazi nove „popuštene“ mere koje je Krizni štab usvojio zbog stabilnije epidemiološke situacije u zemlji. Popuštanje mera odnosi se na ugostiteljske objekte, maloprodajne trgovine, sportske događaje, maturske svečanosti i druge proslave.

U saopštenju Kriznog štaba se navodi da će sve maloprodajne trgovine moći da rade bez ograničenja, kao i da će ugostiteljski objekti na otvorenom moći da rade bez zabrana, a u zatvorenom prostoru do jedan sat posle ponoći, a u tim objektima je dozvoljena i muzika, uz poštovanje svih protivpandemijskih mera.

Prema novoj odluci, na stadionima i svim sportskim događajima je dozvoljeno prisustvo publike, uz popunu kapaciteta otvorenih objekata do 50 posto, a zatvorenih do 30 procenata. Takođe je omogućeno i okupljanje u zatvorenom i na otvorenom prostoru do 500 ljudi, a svi koji planiraju bilo kakvu vrstu okupljanja sa više od 500 posetilaca, to ne mogu da organizuju bez saglasnosti Kriznog štaba.

Od juče su dozvoljene i proslave maturskih svečanosti, uz uslov da u zatvorenom prostoru ne sme biti više od 500 ljudi, a omogućeno je i organizovanje rekreativnih nastava i ekskurzija, prenose srpski mediji.

Kao obaveza za sve, na snazi je ostala mera nošenja medicinskih zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор