Kafići rade do ponoći, ukida se besplatni PCR test za Nemačku

Ugostiteljskim objektima u Srbiji od danas će rad biti produžen do ponoći, kiosci će moći da rade neprekidno, poslednje bioskopske projekcije biće od 23 sata, seminarima, kongresima i poslovnim skupovima moći će da prisustvuje do 200 osoba, a besplatni PCR test za one koji putuju u Nemačku se ukuda, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba.

Naime, Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19 je sada odlučio da ukune svoju pređašnju odluku iz decembra 2020. godine po kojoj se od plaćanja naknade za antigensko ili PCR testiranje na prisustvo korona virusa izuzmu državljani Srbije, kao i njihovi bračni drugovi, roditelji ili deca ukoliko nisu državljani Srbije, a imaju stalni ili privremeni boravak u SR Nemačkoj.

Prema poslednjoj izjavi epidemiologa Predraga Kona, člana Kriznog štaba za borbu protiv širenja epidemije kovida 19, epidemiološka situacija u Srbiji je sada stabilnija i nema sumnje da je kolektivni imunitet povećan, ali je virus i dalje prisutan, prenose mediji u Srbiji.

U Srbiji je prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“, potvrđeno još 248 novoobolelih od korona virusa, od posledica ove bolesti preminulo je 11 osoba, na respiratorima se trenutno nalazi 46 ljudi, a na bolničkom lečenju je 661 pacijent.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор