Digitalni zeleni sertifikat i na šalterima pošta

Kako je najavila Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, pored Portala eUprave, građani Srbije će od sutra, uz važeći pasoš, moći da dobiju Digitalni zeleni sertifikat i na šalterima 200 poslovnica pošta širom zemlje.

Digitalni zeleni sertifikat biće dostupan i u poštama na graničnim prelazima Srbije, kao i u pošti na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Izdavanje ovog sertifikata je besplatno, a ceo proces, od podnošenja zahteva do izdavanja dokumenta traje svega nekoliko minuta, prenosi eKapija.

– Na šalterima “Pošte Srbije” građani već dobijaju pomoć pri otvaranju naloga na portalu eUprave, čime postaju eGrađani, a sada im je omogućeno da na istim šalterima dobiju i Digitalni zeleni sertifikat. Svesni smo da stariji građani nemaju znanja i mogućnost da kreiraju elektronski nalog na portalu eUprava, pa ćemo ovaj problem rešiti uključivanjem “Pošte Srbije” u izdavanje Digitalnog zelenog sertifikata, objasnio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

On je objasnio kako je njihov cilj da se svima omogući da dobiju verodostojnu potvrdu o vakcinaciji i rezultatima testiranja, zbog čega je pozvao građane koji nemaju mogućnost da koriste usluge portala eUprava, da svoj Digitalni zeleni sertifikat preuzmu u jednoj od 200 poslovnica “Pošte”.

Vršilac dužnosti direktora JP “Pošta Srbije” Zoran Đorđević je istakao da sa izdavanjem Digitalnog sertifikata Pošta nastavlja da realizuje svoje ključne ciljeve, a to su podizanje kvaliteta, širenje usluga i uključivanje u proces digitalizacije.

Spisak poslovnica Pošte u kojima je omogućeno izdavanje Digitalnog zelenog sertifikata može se videti na sajtu “Pošte Srbije”, navodi se na sajtu vlade.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор