Lidl Srbija dobio sertifikat za izvrsnost u upravljanju zaposlenima

Nemački trgovinski lanac Lidl Srbija nagrađen je sertifikatom “Poslodavac Partner”, prestižnim priznanjem konsultantske kuće SELECTIO, koje se dodeljuje za izvrsnost u upravljanju zaposlenima.

Ovo nezavisno priznanje struke dodeljuje se kompanijama na osnovu stepena razvijenosti praksi u oblasti ljudskih resursa (HR), a u konkretnom slučaju njime se potvrđuje posvećenost kompanije Lidl Srbija dobrobiti svojih zaposlenih, kako kroz obezbeđivanje kvalitetnih uslova rada, tako i kroz omogućavanje balansa između privatnog i poslovnog života.

Nemački poslodavac uspešno je završio proces sertifikacije u pet oblasti: strategiji, regrutovanju i selekciji, upravljanju učinkom, usavršavanju i odnosu prema zaposlenima, potvrdivši tako primenu visokih standarda u svojoj poslovnoj praksi. Najbolje rezultate kompanija je postigla u segmentu regrutovanja i selekcije, kao i odnosa prema zaposlenima, prvenstveno zahvaljujući transparentnim procesima selekcije, kvalitetnim obukama za zaposlene, fer odnosu i brojnim benefitima koji su dostupni zaposlenima.

– Ovo prestižno priznanje dolazi kao potvrda naše težnje da svi zaposleni u Lidlu budu zadovoljni i da rade u uslovima u kojima mogu da ostvare svoj pun potencijal. Stoga smo dobrobit naših zaposlenih stavili na prvo mesto i kao prioritete postavili stvaranje dobre atmosfere za rad i posvećeno i temeljno uvođenje u rad zaposlenih prema njihovim ličnim ambicijama i afinitetima. Svesni smo da našu kompaniju pokreću ljudi, pa zaposlenima pored atraktivne zarade i sigurne budućnosti, nudimo i brojne dodatne benefite poput privatnog zdravstvenog osiguranja, isplatu svakog minuta prekovremenog rada i uslova za kontinuirano usavršavanje – objasnila je Ivana Marković, izvršna direktorka ljudskih resursa u kompaniji.

Sertifikat “Poslodavac Partner” je ustanovljen 2005. godine radi promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima, a do sada je u procesu sertifikacije, koji podrazumeva ocenjivanja 45 najvažnijih HR procesa, učestvovalo više od 120 kompanija. HR grupacija SELECTIO, organizacija sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, koja sprovodi sertifikaciju, prošle godine je već nagradila kompaniju Lidl Srbija priznanjem „Izvrsnost u izazovima“, za kvalitetno i odgovorno upravljanje i brižan odnos prema zaposlenima u izazovnim okolnostima pandemije korona virusa.

Lidl Srbija je takođe dobitnik i prestižnih sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe“ za 2021. godinu, koje dodeljuje Top Employers Institute, vrednujući jasno definisane procese upravljanja ljudskim resursima koji utiču na izgradnju fer odnosa, kao i benefita koje kompanija pruža svojim zaposlenima. Poziciju jednog od najboljih poslodavca u Srbiji, Lidl Srbija opravdava stalnom brigom i dobrim uslovima koje zaposleni imaju u toj kompaniji. Iz kompanije poručuju da dobijena priznanja i sertifikati predstavljaju odraz posvećenog njihovog odnosa prema svojim zaposlenima, kao poslodavca kog odlikuje snažan i pozitivan timski duh.

Nemački poslodavac nastavlja svoj rast i ekspanziju u Srbiji nedavnim obeležavanjem jubileja otvaranja 50. Lidl prodavnice u Mladenovcu. Broj zaposlenih u Lidlu Srbija tako se povećao na ukupno 2.200 radnika, a aktuelni konkursi za nove radnike uvek mogu naći na zvaničnom sajtu kompanije, u rubrici “Pretraga otvorenih pozicija” (lidl.rs).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор