Lidl nagrađen u Srbiji i Evropi sertifikatom „Top employer 2021“

Nemačka kompanija Lidl Srbija nagrađena je prestižnim sertifikatom „Top Employer Serbia“ za 2021. godinu, kao i sertifikatom „Top Employer Europe“, zajedno sa Lidl kompanijama u još 18 evropskih zemalja, navodi se u saopštenju Lidla.

Top Employers Institute dodeljuje ove nagrade vrednujući jasno definisane procese upravljanja ljudskim resursima, koji utiču na izgradnju fer odnosa, uz benefite koje kompanija pruža svojim zaposlenima. Mesto jednog od najboljih poslodavca kod nas Lidl je zaslužio stalnom brigom i dobrim uslovima rada koje imaju zaposleni u ovoj kompaniji, precizira se u saopštenju.

– Lidl Srbija posluje po precizno definisanim HR procesima i procedurama, kroz koje pokazuje profesionalnost i posvećenost zaposlenima. Samo neki od benefita po kojima se Lidl ističe kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji i regionu jesu mogućnost rada od kuće gde je to moguće, privatno zdravstveno osiguranje za zaposlene, isplata prekovremenog rada i mogućnost kontinuiranog usavršavanja radnika. Kroz svoje svakodnevno poslovanje kompanija se zalaže da svojim radnicima obezbedi osećaj pripadnosti zajednici – kaže izvršna direktorka Ljudskih resursa Ivana Marković.

Institut koji vrši sertifikaciju za najboljeg poslodavca godišnje uruči 1.600 priznanja u 120 gradova i regija širom sveta. Ovaj prestižni međunarodni sertifikat dodeljuje se na osnovu istraživanja koja Top Employers Institute sprovodi u 6 oblasti i 20 segmenata među kojima su: radno okruženje, odnos prema zaposlenima, liderstvo, etika, razvoj zaposlenih i učenje…

– Kompanija Lidl Srbija može biti posebno ponosna na činjenicu da je baš u jednoj od najizazovnijih godina u istoriji svog poslovanja zaslužila status jednog od najboljih poslodavaca. Sertifikat „Top Employer“ predstavlja potvrdu da Lidl Srbija zaista stavlja dobrobit svojih zaposlenih na prvo mesto i na tome joj čestitamo – istakao je David Plink, CEO Top Employers Instituta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор