Dm nagrađen za najbolji odnos prema zaposlenima i kupcima

Na osnovu procene ukupnih aktivnosti i odnosa prema kupcima i zaposlenima tokom korona krize, Komora menadžera ljudskih resursa Srbije dodelila je nemačkoj kompaniji dm drogerie markt zlatnu nagradu „Najbolji u Srbiji 2020.“.

Ovo priznanje osmišljeno je u čast pojedinaca, timova i organizacija koji su se tokom prošle godine hrabro trudili da njihovi zaposleni budu pre svega zdravi, informisani i radno angažovani, a dm je, vođen korporativnim principom „Čovek u centru poslovanja“, u protekloj godini preduzeo brojne preventivne mere dodatne podrške zaposlenima kako bi prebrodili izazove aktuelne krize. Sem toga, dm je jedan od prvih poslodavaca koji je uz redovnu septembarsku platu 1.100 svojih zaposlenih nagradio bonusom od 18.000 dinara.

– Dugi niz godina pružamo posebnu podršku našoj velikoj dm porodici, a u ovoj izazovnoj godini želeli smo da joj dodatno zahvalimo na posvećenosti i doprinosu za vreme pandemije. Zdravlje i sigurnost kolektiva oduvek su nam na prvom mestu, zbog čega smo za kratko vreme obezbedili režim rada od kuće tamo gde je to bilo moguće, a u našim objektima uvodili smo mere koje su doprinele da naše kolege, kao i kupci, ostanu bezbedni. Ponosni smo što stručna zajednica vrednuje naše težnje da poboljšamo poslovnu klimu u zemlji i zahvaljujemo Komori što je prepoznala u nama primer dobrih odnosa prema kolektivu i zajednici – rekla je Vesna Stojanović, direktorka nemačkog drogerijskog lanca u Srbiji i Severnoj Makedoniji.

Prema istraživanju TalentX, iz jula prethodne godine, kompanija dm se našla u prvih 20 kompanija na listi najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji, zauzevši prvo mesto među svim maloprodajnim lancima koji posluju u našoj zemlji. U anketi koja je tada urađena u okviru najobimnijeg istraživanja atraktivnosti poslodavaca u Srbiji učestvovalo je čak 10.418 ispitanika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор