Zlatiborska gondola već prevezla više od 10.000 turista

Panoramskom „zlatnom“ gondolom, koja je otvorena na Zlatiboru pre samo desetak dana, do sada se vozilo već više od 10.000 turista. Broj posetilaca oborio je prošlogodišnje rekorde, a na red za vožnju gondolom čekalo se i do sat vremena.

Tokom zimskog raspusta na najposećenijoj srpskoj planini se dnevno odmaralo oko 30.000 gostiju, pa je popunjenost smeštajnih kapaciteta bila veća od 95 procenata. I pored brojnih zanimljivih zabavnih i sportskih sadržaja, najveća ovogodišnja atrakcija ipak je najduža panoramska gondola na svetu, puštena u rad 11. januara.

Iz Turističke organizacije Zlatibor najavljuju da će u narednim danima doći do još većeg priliva turista iz Crne Gore, BiH, Severne Makedonije, Bugarske i Albanije. Pri tom podsećaju da turistima koji dolaze iz ovih zemalja nije potreban negativan PCR test za ulazak u našu zemlju.

Iako se zimski raspust zvanično završio, na Zlatiboru i dalje boravi veliki broj turista, a snega ima oko 40 centimatara. Od početka sezone kroz ski školu Avantura parka prošlo je više od 2.000 polaznika, a Stopića pećinu je od početka godine posetilo više od 5.000 ljudi, što je za 65 posto više u odnosu na januar prošle godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор