Počela sa radom zlatiborska gondola

Najduža panoramska gondola na svetu, koja spaja centar Zlatibora i skijalište Tornik, puštena je juče u rad u okviru sportskog turističkog centra na najposećenijoj planini u Srbiji.

Kako je istakla direktorka JP Gold gondola Bojana Božanić, završena je jedna od najvećih investicija opštine Čajetina, a sa početkom rada gondole ova planina ulazi u novu eru turizma, prenosi agencija Tanjug.

– U narednih sedam do 10 godina očekujemo da, zahvaljujući i gondoli, ostvarimo 10 miliona noćenja i dovedemo million turista na Zlatibor tokom godine. Gondola će omogućiti i realizaciju novih projekata na njenoj trasi, koji će upotpuniti turističku ponudu raznim komercijalnim sadržajima – najavila je Božanićeva.

Ona je objasnila da je zlatiborska gondola najduža panoramska gondola na svetu, kao i da će vožnja njenom trasom dugom devet kilometara trajati oko 25 minuta u jednom smeru.

– Gondola će raditi tokom zime od 8.30 do 15 časova. Prvih 10 dana rad gondole će nadzirati radnici francuske firme Poma, čija je i oprema. Upotrebna dozvola je dobijena, zaposlili smo i dovoljan broj radnika preko agencije, tako da turisti mogu bezbedno da uživaju u upoznavanju Zlatibora iz druge perspektive – poručila je Božanićeva.

Izgradnja Gold gondole koštala je Opštinu Čajetina 13 miliona eura, a radovi su započeti pre pet godina. Cena vožnje ovom gondolom od Zlatibora do Tornika iznosiće 1.000 dinara u oba smera za odrasle i 550 dinara za decu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор