EPS Distribucija počinje sa preuzimanjem mernih uređaja

Operator distributivnog sistema „EPS Distribucija“ javlja da je započeo sa preuzimanjem električnih brojila od svih korisnika na teritoriji cele Srbije, kao i da će u prvoj fazi ovih radova preuzeti 650.000 takvih mernih uređaja.

U skladu sa Zakonom o energetici, EPS Distribucija će od svih korisnika sistema preuzeti merne uređaje, merno razvodne ormane, priključne vodove, instalacije i opremu u merno razvodnim ormanima, čime će preuzeti i obavezu održavanja te opreme i snositi troškove njenog budućeg servisiranja, prenosi eKapija.

U postupku preuzimanja korisnici neće imati nikakve troškove, a uslovi preuzimanja će biti definisani ugovorom. Obaveštenje i ugovor u dva primerka biće dostavljeni korisnicima na adresu uručenja računa za potrošenu struju, a jedan potpisan primerak ugovora potrebno je da korisnici vrate EPS Distribuciji u roku od osam dana na naznačenu adresu.

Preuzimanje mernih uređaja i opreme neće značiti i njihovu zamenu, koja će se raditi u skladu sa postojećim zakonskim propisima. U saopštenju se ističe da ukoliko korisnici sistema ne potpišu ugovor o preuzimanju, ostaće odgovorni za ispravnost i održavanje svoje opreme i mernih uređaja, što znači i da će snositi sve buduće troškove njihovog održavanja. Ugovor o preuzimanju može potpisati samo lice koje je korisnik sistema ili koje ima važeću zakonsku punomoć da umesto korisnika sistema potpiše ugovor o preuzimanju.

Preuzimanje mernih uređaja i opreme na ukupno 3.684.000 mernih mesta odvijaće se po fazama. EPS Distribucija je do sada preuzela uređaje na oko 600.000 mernih mesta, a u aktuelnoj fazi u Beograda će biti preuzeti uređaji od 163.280 korisnika, u Novom Sadu od 168.610, u Kralјevu od 163.670, u Nišu od 104.260, a u Kragujevcu od 50.180 korisnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор