Lidl počeo gradnju logističkog centra u Lapovu

Nemačka kompanija Lidl Srbija započela je u Lapovu izgradnju svog novog logističkog centra, drugog po redu u našoj zemlji, koji će se prostirati na 57.000 kvadratnih metara, imati 130 utovarnih i istovarnih rampi i kapacitet za skladištenje više od 35.000 paleta.

Iz kompanije poručuju da će od samog početka gradnje poštovati najviše standarde održivosti, pre svega kroz korišćenje održivih građevinskih materijala, efikasniju upotrebu vode i energije i obezbeđivanje boljih uslova rada. Pored toga, na izgradnji su angažovane isključivo domaće projektantske, izvođačke i nadzorne kompanije.

– U pitanju je značajna investicija od oko 70 miliona eura, čiji rezultat će biti savremeni Logistički centar završen u narednih 12 meseci. Ova investicija je važna i za našu privredu, jer će biti angažovane domaće kompanije koje će zaposliti oko 250 novih radnika. Lidl kao društveno odgovorna kompanija uvek sagledava i ekonomske i ekološke aspekte, o čemu posebno vodimo računa – izjavio je Dragan Čigoja, direktor centralnih usluga u Lidlu, i dodao da će na krovu budućeg logističkog centra biti postavljeni solarani paneli iz kojih će se objekat delimično snabdevati strujom.

Prema rečima Uroša Kandića, državnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, izgradnja Logističkog centra u Lapovu, kao i onog u Novoj Pazovi pre tri godine, dokaz su visoke perspektive koje ima tržište maloprodaje u regionu. Logistički centar u Lapovu značajan je, kako je rekao, i zato što će umnogome doprineti promreženosti ovog dela Srbije, ali i dati šansu domaćim dobavljačima da sarađuju sa Lidlom, koji već sada u svom asortimanu ima više od 500 proizvoda domaćih dobavljača.

Pored značaja za privredu Srbije, ova investicija je prvenstveno bitna za lokalnu zajednicu, a njeni pozitivni efekti već se ogledaju u novoj crpnoj pumpi, gotovo 2 kilometra novih pristupnih saobraćajnica sa najmodernijom infrastrukturom i uređenom delu Liparskog potoka duž cele parcele. Tim povodom, predsednik Opštine Lapovo Boban Miličić je izrazio zahvalnost kompaniji Lidl Srbija, koja je, kako je rekao, prepoznala povoljan geostrateški položaj opštine.

– Lokacija uz samu saobraćajnicu E-75 omogućiće brzo i efikasno snabdevanje svih budućih Lidl prodavnica u Srbiji. Kompanija je iz svojih sredstava finansirala izgradnju oko 1.700 metara pristupnih saobraćajnica sa najmodernijom infrastrukturom. Od nemerljivog značaja za samu Opštinu je otvaranje oko 250 novih radnih mesta, gde će zaposlenima biti omogućeni dobri uslovi za rad i srdačna atmosfera. Pored pomenutih ekonomskih, kompanija Lidl pruža i značajne ekološke benefite koji se tiču uštede energije – izjavio je Miličić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор