Lidl gradi u Lapovu jedan od najvećih distributivnih centara

Nemački trgovinski lanac Lidl gradi na parceli površine 40 hektara u Lapovu logističko-distributivni centar veličine 60.000 kvadratnih metara, za koji se očekuje da će biti jedan od najvećih na Balkanu.

Prema rečima predsednika Opštine Lapovo, Bobana Miličića, Lidl je trenutno u ovom gradu najveći investitor koji „drastično podiže privredu“, pored kompanija Kronospan i Železnice, u kojima je zaposleno najviše građana Lapova.

– Duž auto-puta kod Lapova su formirane četiri industrijske zone, a država je uložila 14 miliona eura u železničku infrastrukturu i povezivanje sa Kragujevcem. U dogovoru sa Ministarstvom građevinarstva i infrastrukture radimo Plan detaljne regulacije za isključenje sa autoputa i insistiramo da se ubuduće to isključenje zove Lapovo umesto sadašnjeg Batočina-Kragujevac – rekao je Miličić.

On je dodao da je u prošloj godini izvoz najvećih preduzeća iz Lapova povećan od 5 do 10 procenata, u čemu prednjači Kronospan koji proizvodi pločaste materijale od iverice, a koji tokom epidemije nije otpuštao radnike, već je zapošljavao nove.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор