Većina Nemaca podržava uvođenje korona-pasoša

Većina građana Nemačke želi da se uvedu „kovid-pasoši“, koji bi vakcinisanim osobama omogućili odlazak u pozorište, teretanu, na sportske događaje, ali i olakšali potencijalnaposlovna i turistička putovanja.

Prema rezultatima ankete, koju je za agenciju „dpa“ sprovela firma „YouGov“, za uvođenje takvog „korona pasoša“ odmah se, po uzoru na Izrael, izjasnilo 16 procenata ispitanih građana, prenosi Index.

Najveći broj ispitanih, odnosno njih 44 posto, je potvrdilo da podržava uvođenje kovid-pasoša, mada smatra da bi trebalo da se sačeka dok se svim nemačkim državljanima ne ponudi vakcina, što bi, prema trenutnim planovima, trebalo da se sprovede do 21. septembra.

Međutim, 35 procenata učesnika ankete je reklo da se protivi uvođenju pasoša koji bi vakcinisanim osobama dao privilegije u odnosu na nevakcinisane.

Istraživanje je sprovedeno preko Internet ankete firme „YouGov Deutschland“, u kojoj je od 24. do 26. februara učestvovalo 2030 ispitanika, na populacionom uzorku starosti od 18 i više godina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор