Preuzmite digitalni zeleni sertifikat o imunizaciji!

Svi građani Srbije od juče mogu da preuzmu digitalni zeleni sertifikat, tj. potvrdu o izvršenoj vakcinaciji i rezultatima različitih testiranja na korona virus. Da bi mogli ovo da urade, građani prvo treba da budu registrovani na portalu e-Uprave, prenosi B92.

Nakon prijavljivanja na ovom portalu i odabira usluge “Digitalni zeleni sertifikat”, prikazuje se opcija „Pokreni uslugu“, nakon čijeg pokretanja, građani treba da provere svoje podatke i potvrde imejl-adresu, a zatim će im digitalni elektronski sertifikat stići na naznačenu imejl adresu za svega nekoliko minuta.

Očitavanjem QR koda na preuzetom Digitalnom zelenom sertifikatu moći će da se stekne uvid o statusu konkretne osobe na koju se sertifikat odnosi, a opcije su:

– Za vakcinaciju – zelena boja ukoliko je primljena prva i druga doza vakcine, odnosno prva doza kod vakcine „Astrazeneka“;
– Za rezultate PCR i antigenskog testa – zelena boja ukoliko su ovi testovi urađeni u poslednja 72 sata i ukoliko su negativni;
– Za rezultat serološkog testa zelena boja ukoliko je urađen u poslednjih šest meseci (za nevakcinisane osobe), odnosno dva meseca (za vakcinisane osobe) i ukoliko je IgG parametar pozitivan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор