Pre dolaska i odlaska iz Srbije obavezno testiranje na virus

Na osnovu preporuke zdravstvene struke, Vlada Srbije je donela odluku da prilikom ulaska u našu zemlju obavezan uslov bude negativan test na korona virus, ne stariji od tri dana, prenose domaći mediji.

U suprotnom slučaju, građani koji budu hteli da otputuju iz Srbije u neku od zemalja koje insistiraju na zdravstvnom pasošu, moći će prvo da urade test na virus, koji će koštati oko 6.000 dinara, rekao je pulmolog i član Kriznog štaba Branimir Nestorović gostujući u emisiji “Fokus” na TV B92.

Prema njegovim rečima, svi oni koji žele da putuju u inostranstvo moći će u Srbiji na svoj lični zahtev da urade test na korona virus, a testiranje će se obavljati u laboratoriji Kliničkog centra Srbije. Takođe, svima onima koji ulaze u Srbiju iz inostranstva biće potreban negativan test na korona virus, i to ne stariji od tri dana, a ukoliko nemaju urađen test, moraće da provedu 14 dana u izolaciji.

Gostujući u emisiji “Dan uživo” na TV N1, epidemiolog doktor Branislav Tiodorović je pojasnio da se pravila za ulazak i izlazak iz zemlje odnose na sve, posebno na poslovne ljude, ali i na studente iz regiona kojih je, kako je rekao, oko 10.000.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор