Knauf širi kapacitete fabrike u Surdulici

Nemačka kompanija Knauf Insulation najavljuje da će u narednih godinu dana investirati u proširenje fabrike kamene mineralne vune u Surdulici, kako bi podigao njene proizvodne kapacitete za oko 20 procenata.

Nakon realizacije nove investicije, proizvodnja knaufove fabrike u Surdulici iznosiće preko 55 hiljada tona godišnje, čime se podmiruju kompletne potrebe tržišta u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, a povećavaju izvozni kapaciteti fabrike, prenosi eKapija.

U skladu sa planom investiranja, dosadašnja oprema će biti unapređena najsavremenijom tehnologijom, čime će biti zadovoljeni novi ekološki standardi Evropske unije, koji bi trebalo da stupe na snagu 2021. godine, navodi se u saopštenju kompanije.

Knauf Insulation posluje na srpskom tržištu od 2005. godine, kada je uspešno privatizovao fabriku za proizvodnju kamene mineralne vune Vunizol. Od tada do danas Knauf je u ovu fabriku uložio preko 30 miliona eura i danas zapošljava 130 ljudi.

U sveri termoizolacije kompanija Knauf Insulation predstavlja jedno od najcenjenijih imena, sa 40 svojih fabrika širom sveta, koje posluju po istim standardima i imaju istu tehnologiju, bez obzira da li se nalaze u Srbiji ili u daleko razvijenijim zemljama u EU ili SAD, a godišnji promet kompanije premašuje 1,7 milijardi eura.

Zahvaljujući uvođenju Ekos tehnologije u proizvodnju 2009. godine, surdulička fabrika je ponudila tržištu vrhunske održive proizvode na bazi sirovina iz prirode. Najavljena investicija obezbediće dodatne količine kamene mineralne vune i zadovoljiće sve veću tražnju za kvalitetnim izolacionim materijalima koji doprinose energetskoj efikasnosti objekata i štite ih od požara, poručuju iz kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор