SAP predstavio nova softverska rešenja

Jedan od najvećih svetskih proizvođača poslovnog softvera, nemačka kompanija SAP, predstavila je svoja inovativna rešenja, najnovije tehnologije i servise na skupu svojih korisnika, održanom juče u Aranđelovcu.

Korisnici su juče imali priliku da u razgovoru sa najistaknutijim stručnjacima razmene iskustva o već implementiranim rešenjima, ali i da steknu nova znanja. Reč je o inovativnim proizvodima koji u eri digitalne ekonomije kompanijama pružaju mogućnost da dodatno osnaže i unaprede svoje poslovanje.

Na skupu se moglo čuti da jedan od glavnih izazova za velike organizacije danas predstavlja proces integrisanja podataka iz više izvora, na osnovu kojih se zatim donose odluke. Iako se ovaj proces može posmatrati kao skladištenje podataka i generisanje izveštaja, SAP DATA Warehouse rešenje uz to omogućava i izračunavanje i praćenje performansi, kao i uvid u operacije kompanije. Ti podaci istovremeno pružaju informacije menadžmentu na osnovu kojih je moguće donositi strateške i operativne odluke u realnom vremenu.

S obzirom na to da inteligentno poslovanje podrazumeva perfektno orkestrirane poslovne procese, na skupu je predstavljena S4HANA, nova generacija ERP rešenja, koja otklanja kompleksnost i tromost starih sistema i omogućava iskorišćenje svih prednosti inovativnih tehnologija koje se mogu ugraditi u poslovni proces, prenosi eKapija.

Magazin „Forbes“ navodi kako neprecizna kompenzacija prodaje predstavlja jedan od tri osnovna razloga za pad rezultata prodaje. Za rešenje ovog problema nemački softveraš nudi SAP Commision alat za obračunavanje kompenzacije u prodaji, koji obezbeđuje objektivne naknade prodajnom timu, čak i kada postoji više prodajnih ciljeva, a pri tome uzima u obzir strateške prodajne ciljeve kompanije.

Na skupu je predstavljen i Configure Price Quote (CPQ), proizvod nedavno preuzete kompanije CallidusCloud, danas u sastavu SAP Customer Experience portfolia koji prodaji omogućava da kreira najoptimalniju ponudu za kupca, sa tačnim cenama i u pravo vreme, a ujedno pruža uvid u poslovanje, sa ciljem maksimiziranja mogućnosti prodaje uz istovremenu zaštitu marže.

Završnica ovogodišnjeg SAP skupa bila je posvećena lancima snabdevanja, kao sve važnijem izvoru zarade, uštede i osnove za konkurentsku prednost u dobu digitalne ekonomije. U ovom segmentu SAP je predstavio Ariba Strategic Sourcing rešenje koje pokriva proces nabavke od selekcije i odabira izvora snabdevanja, pa sve do usaglašavanja i održavanja ugovora.

Ovogodišnji SAP skup u Aranđelovcu podržale su kompanije Atos, B4B, Coming, Enetel Solutions, M&I Systems, Prointer Sistem, S&T, Sapiens Solutions, SlovShore i Solving.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор