Kontinental najavljuje dalje širenje u Novom Sadu

Nemačka tehnološka kompanija Kontinental automotiv Srbija (Continental Automotive Serbia) najavljuje dalje širenje u Novom Sadu, gde će izgraditi novu veliku fabriku, čime bi ovaj grad mogao postati treće mesto u Evropi po broju inženjera u okviru Kontinantal grupacije.

Prema rečima generalnog direktora Kontinentala u Srbiji, Saše Čoringe, novosadska kompanija je u samo dve i po godine uspela da zaposli 500 visokovalifikovanih inženjera. On je precizirao da će Kontinental, uz sadašnjih 6.500 kvadrata poslovnog prostora, iznajmi još dodatnih 1.500 kvadrata, što podrazumeva i nove projekte i zapošljavanje još novih ljudi.

– Ako pogledamo samo poslednja tri meseca, usred pandemije korona virusa zaposlili smo još 100 ljudi. Nije bilo lako voditi intervju sa njima preko skajpa i integrisati ih u kompaniju, ali uspeli smo i oni su sada deo našeg tima. Ipak, za potpuni uspeh je potrebno i da znanje ostane u Srbiji i transformiše se u proizvod i rešenje. Zato smo odlučlili da do kraja godine započnemo izgradnju fabrike inovativnog sistema koji će informisati vozače – rekao je Čoringa.

Kako je objasnio, reč je o kompleksnom tehnološkom proizvodu na kojem će raditi mnogo inženjera, a koji će puno značiti za našu zemlju. Taj proizvod, naglasio je Čoringa, pokazaće da Srbija nije zemlja jeftine radne snage, već zemlja u kojoj su nauka i znanje dominantni. On je podsetio da Kontinental grupa diktira trendove u svetskoj autoindustriji, a to su sada trendovi bezbedne i autonomne vožnje, digitalizacije i elektrifikacije vozila.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор