Folksvagenovi radnici testiraju električni hečbek

U okviru priprema za isporuku tržištu modela ID.3 u septembru, nemački Volkswagen je pokrenuo poslednju fazu testiranja novog električnog hečbeka, ustupajući svojim zaposlenima na korišćenje 150 pretprodukcijskih primeraka ovog automobila.

Nemačka kompanija je 150 primeraka ID.3 raspodelila zaposlenima u fabrikama Cvikau, Kemnic i Dresden sa ciljem sveobuhvatnog testiranja i prikupljanja podataka o korišćenju novog električnog vozila i njegovom ponašanju u vožnji u stvarnim uslovima. Radnici koji su se dobrovoljno prijavili za test vozače izabrani su izvlačenjem imena iz bubnja.

U Volkswagenu kažu da test vozila još uvek nisu opremljena konačnom verzijom softvera i da će redovna softverska ažuriranja dobijati tokom testiranja. Kompanija je već najavila da će knjigu narudžbina za ID.3 otvoriti za širu javnost sredinom jula, a kupcima koji su već rezervisali za sebe primerak iz ograničene serije First Edition, biće ponuđeno ili da im se početkom septembra automobil isporuči bez nekih funkcija ili da im se u poslednjem kvartalu ove godine isporuči automobil sa svim funkcijama.

Iako se tokom razvoja modela ID.3 kompanija mučila sa softverskim problemima, sada obećava da će do kraja godine sve biti sređeno. Kupci koji će u septembru postati prvi vlasnici ovog automobila takođe će postati i članovi ID.3 kluba koji će im obezbediti direktan kontakt sa Folksvagenom, a u prva tri meseca neće plaćati rate zakupa, ukoliko svoje vozilo nabave putem zakupa.

U kasnijoj prodaji, VW ID.3 će se kupcima nuditi sa tri veličine baterija. Osnovna jedinica od 45 kWh ima autonomiju vožnje od 330 km, baterija od 58 kWh omogućava radijus kretanja od 420 km, dok verzija od 77 kWh obezbeđuje 550 km autonomne vožnje.

Što se tiče verzije First Edition, Volkswagen će tržištu ponuditi ukupno 30.000 primeraka ovog automobila sa tri nivoa opreme i srednjim paketom baterija od 58 kWh.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор