Pančevo priprema izgradnju nove industrijske zone

Gradska uprava Pančeva je oglasila na rani javni uvid Plan detaljne regulacije severne industrijsko-poslovno-proizvodne zone 3, kojim je na oko 91 ha predviđena izgradnja grinfild industrije uz mogućnost realizacije i drugih kompatibilnih ulaganja, prenosi eKapija.

U planu se navodi da severna industrijska zona treba da postane novi proizvodni kompleks društveno-ekonomskog razvoja grada Pančeva, odnosno generator privrednog rasta. U okviru nje je planirana izgradnja svih vrsta proizvodnih i poslovnih objekata koji spadaju u kategoriju malih i srednjih preduzeća sa namenama koje neće imati negativnih uticaja na neposredno i šire okruženje.

Između različitih proizvodnih i poslovnih objekata, a na površinama predviđenim za ostale namene u okviru nove poslovne zone, biće postavljeno zaštitno zelenilo, kako bi parcele bile zaštićene od vetra, prekomernog osunčanja, uticaja saobraćajnog zagađenja i sl.

Na području nove privredne zone trenutno se nalazi nekoliko izgrađenih objekata na parcelama koje su u privatnom vlasništvu, tu su i atarski putevi, dok se uz južni i jugoistočni deo parcele nalaze kanali. Osim objekata komunalne infrastrukturne mreže, na dotičnom prostoru ne postoje drugi javni sadržaji.

„Za zadovoljenje saobraćajnih potreba naselja planirana je saobraćajna mreža sa odgovarajućim kapacitetima koja će obezbediti bezbedno, efikasno i racionalno funkcionisanje saobraćajnog sistema ovog dela naselja“, pojašnjava se u planu koji će biti na uvidu javnosti u narednih 15 dana.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор