Kruševac gradi novu industrijsku zonu „E”

Uprava Grada Kruševca je objavila rani javni uvid u Plan detaljne regulacije za novu gradsku “Industrijsku zonu E”, javlja eKapija.

U projektnoj dokumentaciji se navodi da je cilj ovog plana da se nameni privede postojeće zemljište, koje se nalazi u okviru zone “Sever”, kako bi se omogućila izgradnja privredno-komercijalnih objekata i objekata u kojima će se odvijati sportski sadržaji.

Na tom području prvo je planirana izgradnja infrastrukturnih kapaciteta, prvenstveno dvosmernih saobraćajnica, a nakon toga i privrednih objekata u kojima bi se obavljali proizvodni procesi za industrije različitih delatnosti. Uz to, u okviru nove kruševačke industrijske zone trebalo bi da se nađu i veliki tržni centri, sportski tereni i poslovni prostori za administraciju raznih firmi.

Plan detaljne regulacije podrazumeva da će, sa izgradnjom nove poslovne zone, biti omogućeno i podizanje vrednosti i značaja lokacije koju će ona zauzimati, a koja se nalazi na rubnim delovima grada, u naseljima Lazarica i Bivolje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор