Proizvodi neutralni po životnu sredinu u dm drogerijama

Nemačka kompanija dm drogerie markt ponudila je kupcima u Srbiji novu Pro Climate liniju proizvoda neutralnih po životnu sredinu, čime je postavila novi održivi standard u svom poslovanju koje se već godinama zasniva na ekološkim principima.

– Novi proizvodi predstavljaju jedinstvenu ekološki prihvatljiviju alternativu i nisu samo klimatski neutralni, već su prvi put neutralni i po životnu sredinu. Na taj način nastojimo da u svim fazama životnog ciklusa proizvoda što manje utičemo na životnu sredinu. Ova linija proizvedena je s najmanjim mogućim ekološkim otiskom, a preostale neizbežne uticaje dm naknadno kompenzuje u pet kategorija životne sredine (kompenzacija emisija CO2, eutrofikacije, zakiseljavanja, fotohemijskog smoga i oštećenja ozonskog omotača) – objasnila je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm drogerie markt Srbija i Severna Makedonija.

U dm prodavnicama će se naći 14 Pro Climate proizvoda za sunčanje, negu lica i tela, ličnu higijenu i domaćinstvo već dobro poznatih privatnih robnih marki alverde, Jessa, Sanft&Sicher, Denkmit i SUNDANCE.

– Ponosni smo što imamo priliku da našom ponudom podstaknemo savesnu potrošnju i kupcima ponudimo visokokvalitetne i ekološki prihvatljivije proizvode, uz dobar odnos cene i kvaliteta. Verujemo da ćemo ovim poduhvatom motivisati i druge kompanije da se što više okrenu očuvanju životne sredine, a mi ćemo nastaviti da se zalažemo za zdraviju okolinu i zeleniju ekonomiju koja je neophodna da bismo planetu očuvali za buduće generacije – poručila je direktorka dm-a.

Kompanija dm drogerie markt jedna je od ekološki najodgovornijih kompanija, koja teži da postavlja zelene standarde u svim segmentima poslovanja. Među prvima u Srbiji dm je u potpunosti povukao plastične ambalažne kese iz upotrebe još u oktobru 2019. godine, a učestvovao je i u najvećoj masovnoj akciji pošumljavanja u Srbiji zahvaljujući projektu „Zasadi drvo“, pokrenutom u saradnji sa Adria Media Grupom i institucionalnim partnerima.

Visokokvalitetna Pro Climate linija predstavlja prirodni nastavak ekoloških principa dm-a zasnovanih na odgovornom postupanju prema ograničenim prirodnim resursima, napominju u kompaniji i poručuju da će nastaviti da ispunjavaju niz kriterijuma održivosti, ali i da pokreću brojne inicijative usmerene ka očuvanju životne sredine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор