Lidl u Srbiji koristi samo struju iz obnovljivih izvora

Nemački trgovinski lanac “Lidl Srbija” potpisao je ugovor sa javnim preduzećem Elektroprivrede Srbije „ZelEPS“, prema kom se od 1. maja ove godine sve prodavnice Lidla u našoj zemlji, kao i njihova Upravna zgrada i Logistički centar, u potpunosti snabdevaju „zelenom“ energijom dobijenom iz obnovljivih izvora.

U kompaniji ističu da je ulazak u društvo privrednika koji su se opredelili za ovaj vid snabdevanja energijom samo jedan od koraka u okviru nastojanja da se odgovornim poslovnim praksama doprinese održivom razvoju i izgradnji čistije životne sredine, prenosi agencija Tanjug.

Opredeljenjem za zelenu energiju, Lidl se obavezao da direktno utiče na smanjenje emisije štetnih gasova i odgovorniju upotrebu neobnovljivih i obnovljivih resursa, što vodi ka očuvanju biodiverziteta, poručuju iz kompanije.

– Kao odgovorna kompanija svesni smo uticaja koji imamo na zajednicu, pa kroz brojne inicijative menjamo odnos prema resursima tako da ne ugrožavamo prirodu, a ni društvo. Borba za očuvanje životne sredine za našu kompaniju nije samo problem budućnosti, već predstavlja i ključno pitanje današnjice – poručila je Aleksandra Mirić, nadležna za društveno odgovorno poslovanje u kompaniji.

Ona je istakla da potvrdu Lidlove posvećenosti društveno odgovornom poslovanju čine mnogobrojne aktivnosti kompanije usmerene na promenu energetskih navika u svim poslovnim procesima, počev od same gradnje trgovinskih objekata u Srbiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор