Pančevo priprema novu industrijsku zonu

Pančevo će dobiti još jednu industrijsku zonu, Sever 3, koja će se nalaziti sa druge strane magistralnog druma, kod zona Sever 1 i 2, najavio je gradonačelnik Aleksandar Stevanović i dodao da će se na taj način dodatno poboljšati poslovni ambijent u ovom gradu, prenosi Srbija danas.

– Trenutno smo u fazi razrade šta je sve potrebno kako bi ta zona postala operativna i kako bismo mogli da je pružimo tržištu, da omogućimo postojećim investitorima da prošire svoje kapacitete ili da dođu novi investitori, jer ima interesovanja. U fazi smo koja nije daleko od realizacije čitavog projekta, jer smo sve kapitalne stvari oko pripreme prostora za investitore već odradili. Obezbeđena je dovoljna količina vode, struje, gasa, kao i kolektor za kanalizaciju – objasnio je Stevanović.

Budući da se u neposrednoj blizini Pančeva nalazi auto-put od Beograda prema Zrenjaninu, a koji je samo 7 kilometara udaljen od Severne industrijske zone, lokalna samouprava je predložila izgradnju još jednog kraka koji bi od naplatne rampe vodio ka industrijskokj zoni.

– Time bismo ispunili san svih Pančevaca da im je grad na auto-putu. Nadam se da će odgovor na predlog biti pozitivan, a i ako ne bude mi nismo nezadovoljni ni sa ovim, s obzirom na to da je auto-put na teritoriji našeg grada i da prolazi između dva naseljena mesta – rekao je Stevanović i podsetio da je Pančevo jedan od nekolicine gradova koji imaju sanitarnu deponiju.

Kako je naveo, u kompleks nove deponije godinama unazad su ulagana velika sredstva, i dalje se konstantno ulaže i nastaviće se sa time kako bi se što više zaštitila životna sredina. Pored toga što želimo da nam grad bude lep i čist, kaže gradonačelnik, želimo i da celokupan život u njemu podignemo na viši nivo.

– Tamiški kej treba urediti i obagititi ga raznovrsnim sadržajem. To zaslužuje i grad i svi Pančevci, zaslužujemo da imamo jednu takvu kapitalnu investiciju i mi ćemo sigurno to pružiti sugrađanima, da imaju mesto gde čitava porodica može da provede svoje slobodno vreme na najbolji mogući način – poručio je Stevanović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор