Minhen manjim proslavama obeležava Oktoberfest

Povodom obeležavanja Oktoberfesta, u bavarskoj prestonici Minhenu su tradicionalnim točenjem piva otpočele manje proslave, koje se ove godine održavaju uz snažne mere prevencije zbog pandemije korona virusa.

S obzirom na to da je zvanično održavanje najvećeg svetskog festivala piva otkazano, ove godine neće biti velikih šatora prepunih pivopija, niti stotine štandova prepunih nemačkih specijaliteta. Umesto toga će 50 pivnica i drugih ugostiteljskih gradskih objekata organizovati svoje manje proslave, pridržavajući se smernica o nošenju zaštitnih maski i držanju distance, ali i drugih restriktivnih mera.

Kako je najavljeno, ove proslave će trajati do 4. oktobra, a policija trenutno obezbeđuje mesto gde se inače svake godine održava pivski festival, kako bi osigurala da se neka okupljanja građana ne organizuju spontano, prenosi agencija Asošiejted pres.

Otkazivanje zvaničnog Oktoberfesta predstavlja ogroman gubitak za Grad Minhen, koji je prošle godine tokom ovog festivala posetilo čak 6,3 miliona ljudi iz čitavog sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор