Otkazan ovogodišnji Oktoberfest

Najveći svetski festival piva, minhenski Oktoberfest, otkazan je za ovu godinu zbog pandemije korona virusa, saopštili su na zajedničkoj konferenciji za štampu predsednik Bavarske Markus Soder i gradonačelnik Minhena Diter Rajter.

Komentarišući trenutnu situaciju, njih dvojica su u zajedničkoj poruci saopštili javnosti da je rizik po zdravlje ljudi jednostavno prevelik da bi Oktoberfest mogao biti održan ove godine.

– Reč je o najvećem i najlepšem festivalu na svetu. Ipak, vremena se menjaju. Živeti sa koronom znači živeti pažljivo, a proslave su tu najosetljivije – rekao je Soder na konferenciji, prenosi zvanični veb sajt festivala.

U svom obraćanju gradonačelnik bavarske prestonice je iskazao lično razočaranje rekavši da je vest o otkazivanju festivala jako tužna za njega, opisavši to rečima: “osećam kao da mi nekoliko srca bije u grudima”.

Iako ove godine najveći svetski festival piva neće biti održan, datum za njegovo održavanje sledeće godine već je utanačen, tako da je već poznato da će naredni Oktoberfest 2021. godine biti održan 18. septembra.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор