Srbija dobila 15. slobodnu zonu poslovanja

U Kragujevcu je na prostoru veličine 10 hektara i 76 ari osnovana Slobodna zona „Šumadija“, kao 15. slobodna poslovna zona u Srbiji, izvestila je Uprava za slobodne zone Ministarstva finansija.

Osnivanje Slobodne zone „Šumadija“ trebalo bi da podstakne ubrzani ekonomski razvoj grada Kragujevca, kao i povećanje prometa roba i usluga, a od nje će koristi imati i celokupan šumadijski kraj, dodaje se u saopštenju, a prenosi agencija Tanjug.

Već je poznato da će prva kompanija koja će poslovati i proizvoditi u ovoj slobodnoj zoni biti Šangajski „Yangfeng Global Automotive Interior Co. Ltd.“, koji će tu investirati 19 miliona eura u proizvodnju komponenti za unutrašnjost automobila, kao što su paneli vrata, instrument table, kompletan kokpit i podne konzole.

Iz gradske Uprave poručuju da se u narednom periodu očekuje dalje proširenje Slobodne zone “Šumadija” i, u skladu sa tim, dolazak većeg broja novih investitora. Sa osnivanjem još jedne slobodne poslovne zone Kragujevac je postao prvi grad u Srbiji sa dve takve zone, jer u ovom gradu već od ranije postoji „FAS Slobodna zona“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор