Prodate sve municipalne obveznice Šapca

made-in-germany-rs-obveznice

Kompletna emisija dugoročnih municipalnih obveznica Grada Šapca, u ukupnoj vrednosti od 400 miliona dinara, uspešno je prodata, čime je obezbeđen novac za izgradnju gradskog bazena.

Povodom uspešno realizovanog zajedničkog projekta Šapca i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), nakon kojeg su obezbeđeni svi uslovi za rekonstrukciju i izgradnju gradskog bazena, gradonačelnik Nebojša Zelenović je istakao da je potražnja za obveznicama bila za čak 50 posto veća od same ponude.

Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO je potsetio da je Grad Šabac prva lokalna samouprava u Srbiji, koja je javnom ponudom emitovala obveznice namenjene domaćim i stranim pravnim licima i građanima, i tako pružila odličan primer ostalima, prenosi agencija „Tanjug“.

– Građani su sada u prilici da vide kako se ulaganjem sopstvenih sredstava realizuju kapitalni infrastrukturni objekti u njihovim sredinama, kao i da će im se po isteku roka, novac vratiti sa kamatom, znatno većom od kamate na štednju u banci – naveo je Staničić.

Grad Šabac je prvi u Srbiji sa čijim se hartijama od vrednosti trgovalo na Beogradskoj berzi, naglasio je Aleksandar Bućić, pomoćnik generalnog sekretara za finansije SKGO, što je, kako smatra, značajno za tržište kapitala u čitavoj Srbiji. On je čestitao Gradskoj upravi na spremnosti da ispuni stroge kriterijume i prođe kroz komplikovane prcedure koje su prethodile emisiji obveznica.

„Šabac je u kompletnom procesu pripreme za projekt emitovanja municipalnih obveznica javnom ponudom, dobio podršku EU, posredstvom IPA fondova“, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор