Prijavite se i postanite dobavljač za nemačke kompanije

Više od 30 nemačkih i 154 kompanije iz našeg regiona, među kojima i 52 iz Srbije, učestvovaće ove godine u regionalnom online B2B projektu „Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana“, koji se održava od 8. do 22. septembra.

Organizatori događaja su Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), predstavništva nemačke privrede u zemljama ZB (AHK), kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V), navedeno je u saopštenju, prenosi agencija Tanjug.

Kako je planirano i najavljeno, u okviru projekta će biti održano ukupno 340 B2B (biznis tu biznis) sastanaka nemačkih privrednika sa kompanijama, potencijalnim dobavljačima, iz regiona Zapadnog Balkana.

Ovaj projekat se sprovodi u našem regionu već šestu godinu zaredom, sa ciljem da nemačke firme pronađu proizvođače iz određenih privrednih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana, a sam koncept projekta se bazira na „B2B – matčmejking“ mehanizmu poslovnih sastanaka.

Nemačke kompanije koje su zainteresovane da u našem regionu pronađu dobavljače uglavnom dolaze iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, a u nekim slučajevima tu su i kompanije iz građevinske branše i sektora energetike.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku SR Nemačke a u okviru „Razvojne saradnje“, odnosno Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Nemačke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор