Prijava studenata za Kup inovacija u Nemačkoj do 31. januara

Srpski postdiplomci i doktorandi iz hemije, fizike, medicine, biologije, biotehnologije, bioinformatike, informacionih tehnologija, biohemije, farmacije, inženjerstva i srodnih oblasti, kao i studenti završnih godina master studija ekonomije i biznisa, imaju mogućnost da se do 31. januara prijave za učešće na Кupu inovacija u nemačkom Darmštadu od 20. do 26. jula.

U saopštenju Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija se navodi da ovo evropsko takmičenje organizuje Merck, jedna od vodećih naučnih i tehnoloških kompanija u svetu, a da je projekat u našoj zemlji realizovan uz podršku tog ministarstva i Centra za promociju nauke.

– Ovogodišnja inicijativa Кupa inovacija predstavlja izuzetnu priliku za mlade naučnike iz Srbije da u internacionalnom okruženju razmenjuju iskustva i ideje, a veštine i istraživački rad unaprede kroz intenzivan program koji omogućava razvoj preduzetničkog duha i spajanje nauke sa praktičnim tržišnim potrebama – poručila je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Ona je objasnila da Кup pruža jedinstvenu platformu u okviru koje će učesnici iz različitih oblasti imati priliku da se angažuju na izazovnim temama poput imunoonkologije, digitalizacije i pronalaženja novih terapija, što će im obezbediti dragoceno iskustvo za profesionalni razvoj.

– Кroz intenzivan rad tokom letnjeg kampa i samog takmičenja mladi naučnici će moći da usavrše svoje projekte i ideje, kao i da ih pripreme za potencijalnu realizaciju na tržištu – rekla je Begovićeva, a prenosi agencija Beta.

Inače, Srbija je prošle godine na Kupu inovacija imala tri predstavnika i osvojila drugo mesto na tom prestižnom evropskom takmičenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор