Najbolja tehnološka inovacija u 2015. vredeće 5 mil. dinara

made-in-germany-rs-privredna-komora-srbije

Aktuelan je konkurs za najbolju tehnološku inovaciju u 2015. godini za nagradu od 5 miliona dinara i medijsku promociju. Prijavljivanje se obavlja u dve faze, od kojih prva podrazumeva registraciju učesnika preko interneta, do do 20 sati 6. aprila, a zatim se podnose „online“ prijave sa video materijalom u trajanju od jednog minuta, do do 20 sati 20. aprila.

Kako je saopštila Privredna komora Srbije (PKS), na takmičenju mogu učestvovati svi građani Srbije, pravo učešća imaju timovi sa najmanje tri člana, a inovacije mogu biti u različitim kategorijama: od inovativnih rešenja za plasman jednostavnih proizvoda, koji se već vekovima prave na ovim prostorima, pa do visokih tehnologija.

Sve timove i njihove inovacije nakon prijave očekuje nekoliko krugova ocenjivanja i eliminacije, a zatim i višemesečna obuka od aprila do novembra, koja će biti realizovana kroz više dvodnevnih i jednodnevnih treninga u PKS. Nakon dva polufinalna takmičenja u novembru, šest timova koji uđu u finale predstaviće se 23. decembra stručnom žiriju „uživo“ na programu RTS-a.

Po rečima dr Danice Mićanović, koordinatorke takmičenja u PKS, očekuje se veliki odziv inovatora, jer im ovo takmičenje, pored novčane nagrade čiji početni fond iznosi pet miliona dinara, pruža i medijsku afirmaciju, što je velika podrška u uvođenju tih inovacija u privredu. PKS će nastaviti saradnju sa učesnicima i nakon takmičarske godine i uključiće ih u privredne susrete, izložbe, sajmove, a njihove inovacije promovisaće u privrednim krugovima.

Kako se navodi u saopštenju PKS, cilj Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 2015. je promovisanje inovacionog kapaciteta i preduzetničke klime u Srbiji, kao i pomoć potencijalnim i postojećim „high-tech“ preduzetnicima koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje iznesu na tržište. Svi takmičari imaće mogućnost da učestvuju u besplatnoj edukaciji kroz treninge i konsalting uz medijsku promociju, kako tokom, tako i nakon takmičenja.

Organizatori ovog takmičenja su Privredna komora Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Zavod za zaštitu intelektualne svojine, dok će medijsku podršku obezbediti Radio televizija Srbije (RTS).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор