Sajam privrede „Spreg 2015.“ u Valjevu

made-in-germany-rs-spreg-valjevo

Najveći privredni događaj u regionu zapadne Srbije i Republike Srpske biće održan od 1. do 3. aprila u Valjevu, pod nazivom: 12. Sajam privrede zapadne Srbije „Spreg 2015.“.

U izložbenom prostoru „Omni Centra“ na oko 3.000 kvadratnih metara očekuje se učešće preko dve stotine izlagača iz Srbije i Republike Srpske. Sajam u Valjevu će biti nespecijalizovan, te će izlagači biti predstavnici različitih privrednih grana i lokalnih samouprava.

Cilj predstojećeg valjevskog regionalnog privrednog sajma predstavlja promocija domaće proizvodnje. Stoga će primarnu ulogu u izlagačkom delu ove manifestacije imati delatnosti sa oko 80 posto proizvodnog udela, prenose srpski mediji.

U okviru pratećeg sajamskog programa, koji će ove godine podržati i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), biće organizovano nekoliko događaja na temu razvoja poljoprivrede, geografskog porekla proizvoda i njegove sertifikacije. Planirano je da bude održan i sastanak predstavnika 40 lokalnih samouprava Srbije i Bosne i Hercegovine na temu međusobne ekonomske i privredne saradnje.

U saradnji sa Filijalom Valjevo Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), trećeg dana sajma biće organizovan i tradicionalni prolećni sajam zapošljavanja.

Izvršni organizator „12. Sajma privrede zapadne Srbije“ jeste Agencija „Gatti“ iz Valjeva, dok su suorganizatori „Domaći trgovački lanac“, kompanija „Europrom“ iz Valjeva i Gradska uprava Valjeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор