Poslovi koji nestaju i koji tek dolaze!

made-in-germany-rs-poslovna-zena

Danas je većina rutinskih poslova na putu izumiranja, dok su neka nova zanimanja tražena, pa će u budućnosti biti i sve traženija.

Sada su traženi kreativci na svim poljima i u svim privrednim granama. Kompanije stoga traže ljude sa temeljnim obrazovanjem, sposobnošću pronalaženja rešenja, kao i sa veštinama upravljanja znanjem i stvaranja znanja, i to za bilo koju i u bilo kojoj situaciji, nezavisno od industrije ili sektora.

Onima koji nameravaju da ne ostanu bez posla, informativni portal „capotal.ba“ savetuje da se svakodnevno školuju za poslove budućnosti. Zbog toga prenosimo kratku listu poslova sa visokim rizikom izumiranja u narednih 10 godina, kao i listu poslova za koje se ubuduće treba školovati:

Poslovi sa visokim rizikom izumiranja su blagajnik, magacioner, operater, agent za turistička putovanja, poštar, dispečer, daktilograf, bibliotekar, prevodilac, taksista.

Poslovi budućnosti su poljoprivredni proizvođeč organske hrane, poslovni dizajner, programer, startap-preduzetnik, negovatelj, nutricionista, digitalni detektiv, lekar/zdravstveni savetnik, programer igara, foresighter (društveno-ekonomski futurista).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор