Počinje Sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije

Na Beogradskom sajmu sutra počinje 59. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, na kom će se do 11. oktobra predstaviti više od 120 izlagača iz Srbije, Italije, Turske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Poljske, Kine i Slovenije.

Uporedo sa ovom manifestacijom, u hali 5 Beogradskog sajma će od 6. do 10. oktobra biti održan i 59. Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju, saopštavaju organizatori, a prenosi agencija Tanjug.

Domaći i strani proizvođači nameštaja, dizajneri, distributeri i trgovci predstaviće široku ponudu nameštaja različitih stilova za različite prostorije i namene – stambeni, kancelarijski, dečiji, baštenski, kao i kuhinje, spavaće sobe, garniture… Pored toga, izlagači će predstaviti i rasvetu, dekorativne predmete i drugu prateću opremu koja doprinosi ukupnom izgledu i doživljaju stambenog i drugug prostora.

Sajam nameštaja će promovisati dizajnere i umetnike koji će predstaviti nove trendove, koncepte i ideje za nameštaj i uređenje enterijera, u okviru „Design Talks“ skupa i Izložbe mladih dizajnera, koja će prezentovati mlade i perspektivne autore, fakultete i dizajnerske škole. Posetioci će moći da prisustvuju i stručnim predavanjima i panel diskusijama, kao i da učestvuju u radionicama posvećenim trendovima u dizajnu enterijera, upotrebi određenih materijala ili tehnika uređenja prostora. Najuspešniji izlagači će na sajmu biti nagrađeni „Zlatnim ključem“, dok će „Sajamski ključ“ biti dodeljen za ukupan sajamski nastup i doprinos podizanju kvaliteta manifestacije.

Na Sajmu mašina i alata za drvnu industriju biće predstavljene mašine za sečenje, rendanje i oblikovanje drveta, materijali i repromaterijali koji se koriste u procesu obrade drveta, kao i dodatna oprema i alati. Na događaju će moći da se vide najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, kao i mehanički, električni i pneumatski alati i softveri za projektovanje i upravljanje proizvodnjom, digitalna rešenja za optimizaciju procesa obrade drveta i automatizovani sistemi, a posetiocima će se predstaviti i pilane i sušare.

Radno vreme Sajma nameštaja je od 10 do 20 sati, cena pojedinačne ulaznice iznosi 450 dinara, grupne 350 dinara, a za đake i studente 250 dinara, dok poslovna propusnica košta 2.500. Radno vreme Sajma mašina je od 10 do 19 sati, 10. oktobra od 10 do 18 sati, a ulaz je slobodan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор