Pančevačkoj bolnici 46 mil. za novu opremu

build hospital

Po konkursu pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja pančevačka Bolnica je dobila 46 miliona dinara za novu medicinsku opremu, a direktor ove ustanove, dr Nebojša Tasić, najavljuje modernizaciju operacionog bloka, čiji su neki delovi stariji od 40 godina.

Konkurs Uprave za kapitalna ulaganja bio je namenjen za nabavku medicinske opreme u zdravstvenim ustanovama sa područja Vojvodine, sa ukupnim budžetom od 250 miliona dinara. Učestvovalo je 30 ustanova, a Opšta bolnica Pančevo jedna je od šest čiji će projekat opremanja hirurškog bloka biti finansiran sa 46 miliona dinara, prenosi „RTV Pančevo“.

– Najpotrebniji su nam operacioni stolovi. Jedan koji smo nabavili uz pomoć sredstava Uprave promenio je tok lečenja. Planiramo da nabavimo još dva. Neophodna su nam plafonska svetla, centralno osvetljenje za operacione sale. Najmlađe svetlo koje imamo je iz 1988. godine, a neka su čak iz 1972. Treći prioritet su aparati za anesteziju – objašnjava dr Tasić.

Rekonstrukcija Internog odeljenja u ovoj bolnici ušla je u fazu završetka projekta, ali je u međuvremenu izmenjen Zakon o planiranju i izgradnji, tako da se projekat mora prilagoditi novim zakonskim rešenjima. Po rečima dr Tasića, u toku su pregovori sa projektantskom kućom da se projekat prilagodi novom Zakonu, a novac za rekonstrukciju Internog odeljenja, što iznosi oko 900 miliona dinara, pančevačka Bolnica ima.

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine je u međuvremenu raspisala novi poziv za zdravstvene ustanove, pa će pančevačka Bolnica sada konkurisati za sredstva za sanaciju krova koji prokišnjava.

Bolnica je nedavno po rešenju Ministarstva zdravlja zaposlila šest lekara i jednog biohemičara, a u toku je konkurs za dodelu specijalizacija novozaposlenim lekarima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор