Subvencije Vojvodine za projekte energetske efikasnosti

made-in-germany-rs-gradnja-oblakodera

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine finansiraće putem konkursa programe i projekte lokalnih samouprava i javnih ustanova, koji su od interesa za pokrajinu, a koji se tiču izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, dogradnje i kapitalnog održavanja zgrada i građevinskih objekata infrastrukture, projektnog planiranja i nabavke opreme.

– Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Vojvodine za 2015. godinu, predviđeno je izdvajanje 120 miliona dinara za bespovratno finansiranje programa podrške projektima u oblasti energetike i energetske efikasnosti, koja se odobravaju na osnovu javnog konkursa – objasnio je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković na 1. forumu pod nazivom “Energetske efikasnosti u opštinama – primenjivanje evropskih propisa i standarda i mogućnosti finansiranja projekata”, održanog u Kanjiži.

Kako je istakao Malenković, efikasnije korišćenje energije u javnim objektima i javnim sistemima moguće je ulaganjem u zamenu izvora energije obnovljivim izvorima energije, u smanjenje energetske zavisnosti, povećanjem iskorišćenosti energije i energenata, smanjenjem emisije CO2, kao i povećanjem stepena održivosti, prenosi „eKapija“.

– Primena ovih mera i delovanja u svim oblastima života bi za krajnji cilj imalo minimalnu potrošnju energije, a nivo rada i življenja bi ostao isti ili bi se poboljšao, čime bi bila ispunjena i misija Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, a to je bolji život građana pokrajine – istakao je Malenković.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор