Jabuka privlači skijaše dobrom ponudom i još boljim cenama

made-in-germany-rs-skijanje

Nakon nekoliko godina pauze, malo turističko mesto Jabuka na istoimenoj visoravni na 1.300 metara nadmorske visine, između Prijepolja i Pljevalja, tokom ove zime ponovo je ugostilo skijaše. Za ovo je u mnogome zaslužan Bogdan Matović, koji je na delu svog imanja i stazi od oko 300 metara, postavio „bejbi“ ski-lift sa sidrima.

Na Jabuci skijaše čeka kompletna uslugu, od smeštaja, iznajmljivanja ski opreme, pa do restoranske ponude. Na samom početku skijaške staze nalazi se motel sa petnaestak kreveta, prenose „Večernje novosti“.

– U ponudi imamo školu skijanja, iznajmljivanje motornih sanki i noćno skijanje. Kapacitet žičare je od 400 do 500 ljudi na sat, a skijaša ima dosta, posebno vikendom – kaže Matović i objašnjava da je bio zainteresovan za žičaru i nekadašnje konačište „Boško Buha“, koji propadaju jer u njih ništa nije ulagano poslednjih desetak godina, ali nije uspeo da postigne dogovor sa Opštinom Prijepolje.

U ovo skijalište najviše posetilaca dolazi iz obližnjih gradova – Pljevalja, Prijepolja, Bijelog Polja i Priboja, ali stižu, priča Matović, i sa drugih strana, posebno kada saznaju za veoma povoljne cene. Ski-lift radi od 10 do 16 sati, a cena jednodnevne karte je 300 dinara, koliko je i iznajmljivanje ski-opreme. Škola skijanja u organizaciji ski-kluba „Soko“, košta 350 dinara za tri sata. Za noćenje u motelu treba izdvojiti 1.200 dinara, dok se u restoranu služi raznovrsna i kvalitetna domaća hrana.

– Ove zime vreme nas je dobro poslužilo, jer je celog decembra, januara, a evo i februara, stalno bilo snega. Očekujemo da će da se zadrži na stazi najmanje do sredine marta, do kada će i biti skijanja na Jabuci – kaže Matović i najavljuje da planira da produži stazu na oko 1.000 metara i postavi još jedan ski-lift.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор