Nemci bi da kupe hotele u Vrnjačkoj banji

made-in-germany-rs-hotel-merkur-vrnjacka-banja

Prema rečima nemačkog ambasadora Hajnca Vilhelma, nemačke kompanija su zainteresovane za privatizaciju hotela u Vrnjačkoj banji, kao i Specijalne bolnice „Merkur“.

Nemačkog ambasadora ugostio je predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, koji ga je tom prilikom informisao o svim beneficijama koje je opština omogućila investitorima, a koje se odnose na oslobađanje od lokalnih taksi i do 100 posto, ukoliko se radi o zapošljavanju lokalnog stanovništva.

– Strateški razvoj Vrnjačke Banje se temelji na privlačenju mlađih turista istančanog ukusa. S tim u vezi, delovanje lokalnog rukovodstva orijentisano je na ulaganje i podršku investicijama u oblasti sportsko rekreativnog i zdravstvenog turizma – istakao je Đurović, a prenosi agencija „Tanjug“.

Ambasador Vilhelm, koji je učestvovao na ovogodišnjem Biznis forumu na Kopaoniku, izrazio je spremnost da upozna nemačke kompanije sa potencijalima Vrnjačke Banje, ali i sa finansijskim olakšicama i pogodnostima za turiste, misleći pri tom na dobru povezanost infrastrukture, završetak auto puta Čačak – Kruševac i otvaranje civilnog aerodroma u Kraljevu krajem godine.

Na sastanku u Vrnjačkoj banji bilo je reči i o velikom broju izuzetno traženog stručnog kadra kojim ova banja raspolaže, a za čije obrazovanje su odgovorni Ugostiteljsko-turistička škola i Fakultet za hotelijerstvo i turizam. Tom prilikom istaknuto je i da Vrnjačka Banja ima sedam izvora mineralne vode, koji još uvek nisu u potpunosti iskorišćeni u zdravstvenom i rehabilitacionom smislu.

Ovo je bio drugi susret ambasadora Nemačke i predsednika Opštine Vrnjačka Banja, nakon potpisivanja ugovora o izgradnji tri minielektrane u Vrnjačckoj Banji, na šta se obavezala nemačka kompanija „EES“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор