Karneval u Vrnjačkoj Banji do 16 jula

U Vrnjačkoj Banji je u toku 13. međunarodni „Vrnjački karneval“ koji će do 16. jula, tokom osam karnevalskih dana ispunjenih bogatim zabavnim programom, ugostiti preko 350.000 domaćih i stranih posetilaca, najavljuju u Turističkoj organizaciji Vrnjačke Banje.

Direktor turističke organizacije Ivan Trifunović kaže da se Vrnjački karneval izborio za značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja, a uz Guču i Egzit, najveća je turistička manifestacija u Srbiji.

– Na karnevalu će biti više od 60 različitih dešavanja na šest različitih bina. Predviđeni su koncerti Željka Bebeka, koji prvi put dolazi u Vrnjačku Banju, Zabranjenog pušenja, Halida Bešlića, Dragoljuba Đuričića i mnogih drugih – rekao je Trifunović i dodao da se očekuje i dolazak vatrenih Brazilki iz Rio de Žaneira, koje svake godine svojim nastupom dočaravaju pravu karnevalsku atmosferu Latinske Amerike, prenosi „Blic“.

Dečija karnevalska povorka bila je juče, dok je glavna međunarodna povorka na programu u subotu 15. jula. Očekuje se dolazak učesnika iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, Rumunije, Bugarske i Kipra.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор